Waarom uw administratie uitbesteden kostenbeparing in de hand werkt

Volgde u het VRT-programma ‘Andermans zaken’? Dan kon u met eigen ogen zien hoe Kamal Kharmach het belang van administratieve dienstverlening aantoonde. Heel wat ondernemers onderschatten de impact van administratie op hun bedrijfscijfers. In deze blogpost biedt Borgn een heldere kijk op de voordelen van een doordachte administratieve aanpak door een gespecialiseerde partner.

Als zaakvoerder van een kmo hebt u een visie op een bepaalde dienst of een passie voor een product waarmee u zich wil onderscheiden op de markt. In realiteit komt er echter veel meer kijken bij het runnen van een zaak dan puur uw core business. Een gezonde onderneming uitbouwen, is onmogelijk zonder een goede boekhouding en administratieve opvolging.

Dat betekent niet noodzakelijk dat u hier zelf voor moet instaan. Taken die u als een last ervaart en waar u niet meteen thuis in bent, kan u in de meeste gevallen zelfs beter uitbesteden. We kunnen vijf redenen onderscheiden waarom uw administratie uitbesteden een slimme zet is voor uw bedrijf.

1.     Focus op kernactiviteiten

Misschien wel het meest waardevolle aspect van de keuze voor een externe administratie-expert, is de ontzorging. Omdat u zich zelf niet meer hoeft te bekommeren om neventaken, heeft u alle tijd om te concentreren op wat er echt toe doet: de kernactiviteiten van uw bedrijf. ‘Andersmans zaken’ is het toonbeeld van wat we daarmee bedoelen. In het programma ziet u hoe Kamal Karmach ondernemers helpt bij het delegeren van administratieve taken, zodat ze zich kunnen richten op het verbeteren van hun producten of diensten en het vergroten van hun marktaandeel.

2.     Kostenbesparing

Het interne beheer van administratieve taken neemt een aanzienlijk deel van het totale kostenplaatje voor kmo’s in. Fulltime administratieve medewerkers zorgen vaak voor onnodige overheadkosten. Door samen te werken met een externe partij zoals Borgn, betaalt u enkel voor de uren die nodig zijn om uw administratie op punt te zetten. Bovendien haalt u een expert in huis die de juiste tools weet in te zetten om zo efficiënt en correct mogelijk te werk te gaan, wat de kosten tot een minimum herleidt.

3.     Flexibiliteit en schaalbaarheid

Een ander voordeel van administratieve dienstverlening is de flexibiliteit die het biedt aan kmo’s. Of het nu gaat om seizoensgebonden pieken, groeiverwachtingen of plotselinge veranderingen in de markt, Borgn kan snel op- of afschalen om aan de behoeften van uw bedrijf te voldoen. Dit niveau van flexibiliteit is moeilijk te bereiken met interne teams.

4. Compliance- en risicobeheer

Het succes en de reputatie van uw bedrijf hangen ook sterk samen met de handhaving van actuele regels. Door de wetgeving inzake processen en personeel na te leven kunnen boetes of klachten voorkomen worden. Bij Borgn mag u ervan uitgaan dat de gebruikte tools en systemen conform de voorschriften zijn en dat uw administratie foutloos uitgevoerd wordt, waardoor er geen sprake kan zijn van operationele risico’s.

5.     Efficiëntie en productiviteit

Als laatste voordeel geven we nog mee dat door administratieve taken uit te besteden aan professionele dienstverleners, kmo’s hun operationele efficiëntie kunnen verhogen. Dit betekent dat ze minder tijd besteden aan taken zoals boekhouding, facturatie en personeelsbeheer, en meer tijd kunnen investeren in het bouwen van klantrelaties en het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen.

Uw administratie uitbesteden en focussen op uw core-activiteiten? Contacteer ons voor een kennismaking!