En plots…

Van home office naar een ‘echt’ kantoor: daar hoort een publiciteitsbord bij. Ik stond er helemaal niet bij stil, maar toen zag ik mijn logo opeens tussen dat van enkele andere ondernemers prijken… Dat kwam toch even binnen!

Ik werd meteen teruggekatapulteerd naar 2018. Mijn durfjaar.
Het jaar waarin ik voorzichtig maar vastberaden uit mijn ambtenarenstoel stapte en de kaart van zelfstandige in bijberoep trok. Het jaar waarin ik financiële zekerheid kon afwegen tegen durven ondernemen.

Al snel werd duidelijk dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 2019 was nog niet goed ingezet of ik schoof mijn stoel voorgoed onder het desk van het stadhuis. Yes, ik werd 100 % zelfstandige! Volledige vrijheid om mijn ding te doen. Om nieuwe klanten te verwelkomen en na een tijdje met een driekoppig team van freelancers de diensten van Borgn verder uit te bouwen.

Dat liep goed, maar smaakte naar meer. Van newly self-employed naar de opstart van een volwaardig administratief kantoor: die transformatie werd mijn persoonlijk doel voor 2019.  Tegen het eind van het jaar vervoegde Sabrine halftijds het Borgn-team. Mission accomplished en hoog tijd om in 2020 te consolideren en even te genieten van wat ik had opgebouwd.

Haha, yeah right. Hoe meer stappen ik zet, hoe verder ik wil geraken. Dat wordt een never-ending story, voel jij het ook? Sabrine’s contract werd al snel een fulltime, we vonden een leuke werkplek in Roeselare en na het zomerverlof start ook Samira op. Is dat het lot van de ondernemer? Wel, ik teken er graag voor.

En ik ben niet alleen. Dat merk ik bij collega-ondernemers met wie ik af en toe eens kan sparren. De voorbije twee jaar heb ik enorm veel beslissingen moeten nemen. En die neem je als zelfstandige vaak in je eentje. Dan doet het deugd om eens met andere ondernemers te kunnen babbelen. Ervaringen uit te wisselen. Bij te leren. Inzichten te verwerven. Niemand neemt de beslissing in jouw plaats, maar een klankbord is zoveel waard!

It isn’t all fun and games. Ondernemen betekent voor mij vallen met een traantje, maar opstaan met nieuwe energie. En dat kan dankzij iedereen die mij in mijn Borgn-verhaal ondersteunt: zij die een luisterend oor bieden terwijl ik ratel over het werk na een nachtje rekenen en tellen, zij die me dat ene duwtje geven om telkens verder te springen en vooral de talrijke klanten aan wie we administratieve ondersteuning mogen bieden. Dankzij hun vertrouwen kan ik samen met mijn team verder bouwen aan Borgn en mijn ondernemersdromen waarmaken.