Maak uw (werk)leven gemakkelijker met onze favoriete apps en tools

Er bestaan duizenden apps en tools die u kunnen helpen bij de organisatie van uw werk en (thuis)administratie, maar weet u ook niet waar te beginnen? Wij hebben een lijstje opgesteld met onze favoriete tools en apps die het (thuis)werk en het leven gemakkelijker maken. Ontdek ze hier!

8 handige apps en tools op het werk

#1 TimeChimp

Met deze tool kunt u eenvoudig en efficiënt uren, uitgaven en ritten registreren. Bovendien kunt u met deze app een optimale workflow van offerte tot factuur creëren. Een minimale inspanning voor een maximaal overzicht? Yes, please!

Na een gratis proefperiode van 14 dagen betaalt u € 10 per maand en per gebruiker voor een business pack.

www.timechimp.com

#2 OneNote

Move over, notitieblokken: vanaf nu maakt u uw aantekeningen op OneNote! Met deze tool kunt u ideeën typen, notities schrijven of tekenen en ze meteen op een efficiënte manier opslaan. Zo loopt u niet langer het risico om belangrijke notities te verliezen. Bovendien kunnen alle gegevens gesynchroniseerd en gedeeld worden onder collega’s.

 

Gratis voor iedereen met een Microsoft® Office pakket.

www.onenote.com

#3 Yammer

Yammer is een intern sociaal netwerk. Vergelijk het met Facebook, maar dan exclusief voor uw bedrijf: enkel werknemers krijgen toegang via hun zakelijk emailadres. Daarna kan u gemakkelijk berichten sturen, foto’s plaatsen en samen aan documenten werken. Maar u kunt natuurlijk ook leuke memes en gifs delen: altijd goed voor de teamgeest. Kortom, Yammer is een leuke manier om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen binnen uw bedrijf en zorgt voor een optimale communicatie.

Gratis voor iedereen met een Microsoft® Office pakket.

www.yammer.com

#4 Microsoft To Do

Met deze handige tool kunt u uw takenlijsten en dagplanning op een overzichtelijke manier bijhouden. Zo is het mogelijk om handige data en herinneringen in te stellen, zodat u geen enkele deadline mist en u zich volledig kan focussen op uw werk. Wilt u even de planning checken op uw gsm? Ook dat is geen probleem, want dankzij de synchronisatieoptie is Microsoft To Do overal beschikbaar en kunt u uw lijsten ook eenvoudig met anderen delen.

Gratis voor iedereen met een Microsoft® Office pakket.

www.todo.microsoft.com

#5 Hubspot

Bent u op zoek naar een eenvoudig systeem om uw klanten en salesleads te beheren? Probeer dan zeker  Hubspot uit. Dit is een vrij recente maar wel allesomvattende tool om uw salesfunnel automatisch op te volgen. Een aanrader voor startende ondernemers!

U kan starten met een gratis basispakket.

www.hubspot.com

#6 AdBlock Plus

Wordt u ook steeds afgeleid door irritante reclames en banners tijdens het surfen? Installeer AdBlocker en blokkeer tracking, malwaredomeinen, banners, pop-ups en videoadvertenties. Dankzij deze app zal u uw productiviteit een enorme boost geven, neem het van ons aan!

Gratis

www.adblockplus.org

#7 f.lux

Heeft u last van gevoelige ogen na een hele dag computerwerk? Probeer dan f.lux eens uit. F.lux past de helderheid en kleurtemperatuur van uw beeldscherm automatisch aan volgens uw locatie en het tijdstip van de dag. Zo vermijdt u dat uw ogen overprikkeld worden, vermindert u het risico op hoofdpijn en geniet u van een betere nachtrust. Wij zijn alvast overtuigd!

Gratis

www.justgetflux.com

#8 1Password

Heeft u ook heel wat paswoorden bij te houden? Met 1Password doe je dit gemakkelijk én veilig. 1Password is een wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden versleutelt en opslaat. Zo kunt u voor elke website een uniek en sterk wachtwoord genereren, wat heel wat veiliger is dan voor elke website hetzelfde wachtwoord te gebruiken.  Deze app slaat ook creditcards en inloggegevens op. Een echte lifesaver voor mensen die tal van logins hebben of teams die heel wat paswoorden moeten delen voor programma’s, backoffices van websites…

www.1password.com

Een basic Teams pakket kost €3,29 per maand, per gebruiker.

9 ideale apps voor thuis(werk)

#1 Zoom

Zoom was dé relevatie van de corona-lockdown. Via dit platform kunt u efficiënt videoconferenties houden en online vergaderingen plannen met meerdere deelnemers. Tijdens zo’n sessie kunt u ook uw scherm delen zodat iedereen gemakkelijk kan volgen. Ideaal voor meetings met buitenlandse klanten, dringende vergaderingen met freelancers en… e-peros met vrienden en collega’s in tijden van social distancing.

De basisversie is gratis maar beperkt in tijd en deelnemers. Een Pro-versie is verkrijgbaar vanaf €13,99 per maand.

www.zoom.us

#2 Dropbox

Alombekend maar zo gebruiksvriendelijk dat we hem toch graag nog eens delen. Wilt u van thuis uit werken, maar heeft u zware bestanden van de server nodig? Of wil u gewoon uw kostbare foto’s veilig in the cloud opslaan? Dat kan met Dropbox, een smart workspace en clouddienst waar u online bestanden kan opslaan en synchroniseren met verschillende computers en smartphones.

2 GB ruimte gratis. Daarna kunt u kiezen tussen verschillende pro-pakketten.

www.dropbox.com

#3 WeTransfer

WeTransfer is een down- en uploaddienst waarmee u grote bestanden – denk maar aan foto’s, muziek, video’s en presentaties  –  kan versturen. Superhandig en simpel: u hoeft zich zelfs niet te registreren. Met één muisklik kan u maar liefst 2 GB aan bestanden versturen. De ideale oplossing voor zware bestanden die u niet via uw mailprogramma kan versturen of om verschillende bijlages in één keer te versturen. Er wordt bovendien een link gecreëerd die u met verschillende personen kan delen voor een vlotte verspreiding van uw bestanden.

2 GB ruimte gratis. Een WeTransfer Pro-pakket kost €12 per maand.

www.wetransfer.com

#4 Microsoft OneDrive

Dankzij Microsoft One Drive kunt u al uw bestanden en foto’s online opslaan en ze vanaf elk apparaat openen en bewerken, waar u ook bent. Eens de bestanden gesynchroniseerd zijn met uw apparaat, is het ook mogelijk om deze bestanden offline te raadplegen op uw computer. Heel handig voor wie vaak thuis of op verschillende locaties werkt.

5 GB ruimte gratis. Een business OneDrive abonnement start vanaf € 4,2 per maand, per gebruiker.

www.onedrive.live.com

#5 Roov

Roov is een handige tool om het overzicht over uw in- en uitgaven te bewaken. Bovendien is Roov ook een budgettool die u helpt om uw inkomsten en uitgaven te optimaliseren. Gedaan met nutteloze uitgaven, vanaf nu kunt u elke euro budgetteren.

De eerste maand is gratis. Daarna betaalt u €2.99 per maand.

#6 todoist

Komt u ook pas tot rust wanneer al uw to do’s in een lijstje zijn gegoten? Dan is todoist uw nieuwe favoriete app. Beschouw het als een persoonlijke takenmanager die helpt om uw planning tot in de puntjes te organiseren en prioriteiten te stellen. Zo bereikt u zonder problemen de ultieme peace of mind te midden van het chaotische dagdagelijkse leven.

Het basispakket is gratis.

www.todoist.com

#7 Doccle

Doccle is een online consumentenplatform waarop u alle belangrijke documenten en facturen automatisch kunt ontvangen, betalen, ondertekenen, delen en bewaren. Uw hele administratie op één plaats, wat een gemak!

Gratis

www.doccle.be

#8 Waze

Iedereen is op zoek naar de perfecte werk-privébalans. Het verkeer van en naar huis is hierbij vaak een bepalende factor en kan voor heel wat wrevel en onnodig tijdverlies zorgen. Meet Waze, een app die ons al heel wat files bespaard heeft. Waze monitort namelijk 24/7 het verkeer en stelt steeds de snelste weg voor. Zalig cruisen zonder files, we like it!

 Gratis

www.waze.com

#9 Find My Car

Nu we toch over auto’s bezig zijn… Vergeet u in hectische tijden ook soms waar u geparkeerd staat? U bent niet alleen. Gelukkig registreert Find My Car automatisch waar uw auto staat en zal de app u de weg terug wijzen. Zo geraakt u nooit meer uw auto – en uw geduld – kwijt.

Gratis

4 apps voor fun thuis en op het werk

#1 Verjaardag.app

Nooit meer een verjaardag vergeten? Verjaardag.app houdt ze allemaal bij en zorgt ervoor dat geen enkel verjaardagstaartmomentje op katoor ongemerkt voorbij kan gaan.

Gratis

www.verjaardag.app

#2 Splitwise

Niets leuker dan op vrijdagavond het weekend inzetten met een glaasje met de collega’s. Met Splitwise kunt u perfect bijhouden wie wat betaald heeft. Zo kunt u op het einde alle uitgaven gemakkelijk splitsen onder alle deelnemers en blijft er meer tijd over voor een laatste drankje.

Gratis

www.splitwise.com

#3 Goodreads

Bent u een fervent lezer en altijd op zoek naar een nieuwe leesuitdaging? Download dan zeker de app Goodreads. In deze app kunt u niet alleen collega’s en vrienden uitnodigen en op de hoogte blijven van wie wat leest, maar elkaar ook uitdagen met reading challenges. Let the reading begin!

Gratis

www.goodreads.com

#4 TV time

Niet zo’n boekenwurm? Dan is TV time misschien een betere keuze. Met deze app kunt u bijhouden welke series en films u gezien heeft en kunt u volgen welke series uw collega’s aan het bekijken zijn. Ideale gespreksstof voor de volgende lunchpauze!

Gratis

www.tvtime.com

Zijn er interessante apps die onze lijst niet gehaald hebben en die u wil aanraden? Stuur ze ons gerust door en wij vullen onze lijst aan!