Terugblik: “2023 was een bijzonder jaar voor Borgn”

Met 2024 voor de deur blikt Borgn terug op z’n vijfde bestaansjaar. Daarin trok zaakvoerder Maaike Behaegel enkele belangrijke lessen in verband met haar werknemers en persoonlijke ambities: “Ik leerde veel bij over het belang van een positieve werksfeer en welke rol ikzelf binnen het team kan vervullen.”

Kijk je met een goed gevoel terug naar 2023?

Maaike Behaegel: “Zeker, op het vlak van interne organisatie maar evenzeer wat omzet en klantenbestand betreft, hebben we dit jaar de basis gelegd voor meer groei. 2022 was een jaar vol uitdagingen, die we in 2023 het hoofd wisten te bieden.
Omdat ik merkte dat het moeilijk was om enerzijds geschikte profielen te vinden en anderzijds werknemers aan te houden, ben ik me meer gaan toespitsen op people management. Toen ik in 2018 Borgn startte als een eenmanszaak, stond HR niet per se bovenaan mijn prioriteitenlijst. Intussen zijn we met een team van zeven en daar komt vanzelfsprekend meer coördinatie bij kijken.”

Hoe heb je dat aangepakt?

Maaike: “Ik vond een goeie adviseur in Ine Huysentruyt van Atelier Connecter. Zij heeft me begeleid in het voeren van gesprekken met alle werknemers en het stimuleren van de teamspirit. Bij Borgn doen we vaak gezamenlijke activiteiten zoals een maandelijkse lunch en een volleybalmatch om het jaar af te sluiten. Maar het kan natuurlijk niet altijd ‘fun’ zijn. Daarom was het nodig om de workflow even onder de loep te nemen en ervoor te zorgen dat alles op dat vlak ook vlot loopt.

Dat heeft een positief effect gehad op de sfeer en maakt dat we dit jaar een hechtere bende geworden zijn. Ik heb het gevoel dat iedereen, inclusief mezelf, in 2023 zijn plek gevonden heeft.”

Bracht Atelier Connecter ook nieuwe inzichten voor jou als werkgever?

Maaike: “Ja, de weg van zelfstandige naar werkgever is voor mij een zoektocht geweest. Voorheen hield ik me meer bezig met uitvoerend werk, waar ik nu eerder een managingrol opneem. Ik hecht bijvoorbeeld veel belang aan het onderhouden van een goed contact met onze klanten. Daarnaast focus ik me op het behalen van certificaten met ons team. We volgen opleidingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en tools.”

Met welke ambities stapt Borgn in 2024?

Maaike: “Ik hoop dezelfde koers te kunnen aanhouden en organisch verder te groeien. Concreet zou ik graag verder uitbreiden.  Een extra collega is meer dan welkom!  We specialiseren ons ook steeds meer in de bouw, met veel klanten in de aannemerij en projectontwikkeling. Onze expertise daarin onderhouden, zal een aandachtspunt zijn. Niettegenstaande staat ons team klaar voor klanten uit een brede waaier aan sectoren om hen te ontzorgen met onze diensten.”

Gaat u dit jaar voor een zorgeloze administratie? Neem contact op voor een kennismaking.