Testimonial: Administratie en boekhouding helemaal op punt bij Berluc

Als zelfstandige weet u vaak niet wat eerst gedaan, en dat is zeker het geval wanneer u een succesvolle eenmanszaak leidt. Administratieve taken tuimelen dan meestal als eerste helemaal onderaan het prioriteitenlijstje. Toch moet de stapel papieren regelmatig worden weggewerkt om geen problemen te krijgen, en dan kan professionele administratieve ondersteuning een oplossing bieden. Daarom besloot Luc Vanwalleghem van Berluc uit Torhout onze hulp in te roepen, het begin van een aangename administratieve samenwerking!   

Luc, kunt u onze lezers iets meer vertellen over Berluc?

“Mijn ouders zijn meer dan 60 jaar geleden met de zaak begonnen. Oorspronkelijk verkochten we uitsluitend veeteeltproducten, maar twintig jaar geleden werd het assortiment uitgebreid met onderhoudsproducten. Na de dood van mijn vader heb ik de zaak overgenomen en ben ik ook begonnen met de verkoop van go-carts, trampolines en brievenbussen.”

Een ruim assortiment dus. Hoe bent u precies bij Borgn terechtgekomen?

“Ik leerde Maaike kennen via Agro-Expo, een landbouwbeurs in Roeselare. Borgn is daar verantwoordelijk voor de administratie en zo geraakten we aan de praat.”  

Waarom heeft u gekozen voor de freelance ondersteuning van Maaike in plaats van een vaste werkkracht aan te nemen?

“Met Maaike weet je meteen waar je staat. Ze weet wat ze doet en heeft voor alles een realistische oplossing. Wanneer je iemand vast aanneemt moet je vaak rekening houden met een inwerkperiode. Dat was niet het geval bij Maaike: dankzij haar ervaring kon ze er meteen invliegen.”

Welke taken neemt Borgn voor haar rekening?

“Maaike is gestart met alle administratie op punt te zetten. Zo heeft ze onder andere de volledige boekhouding gedigitaliseerd. Voor de samenwerking met Maaike printte ik namelijk nog elke factuur in het dubbel af, ééntje voor de boekhouder en ééntje voor de klant. Op jaarbasis gaat dit toch over zo’n 5000 facturen die tot voor kort per post verstuurd werden, wat een serieuze kostprijs met zich meebrengt. Dankzij Borgn werken we nu met een online facturatieprogramma waarbij alles digitaal verstuurd wordt naar onze boekhouder.

Momenteel vragen we dus aan alle klanten om onze facturen digitaal te mogen bezorgen, en hierop krijgen we heel wat positieve respons. Het papieren archief is dus serieus aan het slinken en we besparen heel wat portkosten uit.

Daarnaast is Maaike nu ook begonnen met de creatie van onze nieuwe website met webshop. Met andere woorden, een heel uitgebreid takenpakket!”

Waarom is een samenwerking met Borgn een aanrader?

“Maaike is punctueel en werkt heel snel. Ze kent haar job en is enorm flexibel. Ik vind het ook fantastisch dat ze proactief meedenkt om de werking van Berluc te verbeteren en efficiënter te maken. Voor mij is dat echt een meerwaarde.”  

Denkt u bij het lezen van deze blog: “Dit is precies wat ik nodig heb”? Neem dan nu contact met ons op, wij leiden uw administratie met plezier in goede banen!